Veckans FYND: Fjärran, Majorelle Blue och Juliah

Fjärran. Foto: Peter Malmgren

Då var det måndag och återigen dags för veckans FYND.

Fjärran

Skivbolaget VÅRØ har ofta fingertoppskänsla vad gäller att signa spännande indieakter. Malmöbaserade Fjärran är inget undantag. Debut-ep:n Luft och ben blandar vispop med indie och arvet från Ted Gärdestad är ständigt närvarande i de fina melodierna – inte minst i första singeln ”Stort för mig”.

Majorelle Blue

Det är strålande tider för Malmös indiepopscen just nu och ett av de senaste tillskotten stavas Majorelle Blue. Sprunget ur bandet Kiss Me Stupid levererar de lo-fi/indiepop med både energi och känsla. Debut-ep:n Forever etc är mycket lovande inför framtiden.

Juliah

Göteborgsbaserade Juliah, aktuell med albumet Bloom, hänför med sin ljuvliga mix av jazz och folkpop. Julia Holmström (som ligger bakom projektet) nämner bland annat Ane Brun som en stor inspirationskälla och det hörs mycket och ofta i låtarna på albumet. En vacker skiva som inte bör missas!

Lyssna på vår playlist med FYND här.