Redaktionens favoriter v.38

Vagabon

Det är fredag och det betyder som vanligt att HYMN-redaktionen har samlat sina bästa musiktips från veckan.

Vagabon – ”Water Me Down” (video)

Lætitia Tamko aka Vagabon stod för ett av förra månadens bästa singelsläpp med ”Water Me Down”. Nu har låten fått en minst lika förtjusande video.

Alice Boman – ”Wish We Had More Time” (låt)

I veckan utannonserade Alice Boman dubbelalbum som kommer att släppas i januari. Om resten av materialet på Dream On är lika magiskt som singeln ”Wish We Had More Time” har vi verkligen något ljuvligt att se fram emot i vinter.

Beabadoobee – ”I Wish I Was Stephen Malkmus” (låt)

Veckans gulligaste hyllning kommer från brittiska Beabadoobee. Och Pavement-vibbarna är inte enbart textrelaterade.

Steso Songs – ”Evig Istid”

Att Karolina Stenström börjat göra Steso Songs-låtar på svenska har visat sig vara ett mycket bra drag. Båda singlarna som kommit i år är spår som tränger in under huden och stannar där. När Stenström sjunger ”allting kommer bli bra… bra… bra…” i dagsfärska ”Evig Istid” så tror vi på varenda ord.

Soccer Mommy – ”Lucy” (låt)

Sophie Allison aka Soccer Mommy är tillbaka med nya singeln ”Lucy” och hennes förmåga att skapa skimrande indiepoplåtar är intakt. Bedårande!

Wished Bone – ”Hold Me” (låt)

Duon Wished Bone skapar musik som får kroppen att må bra och den 60-talsinfluerade produktionen sprudlar av liv. Aktuella singeln ”Hold Me” är en riktig lo-fi-pärla.

Mary Lattimore – ”Quintana” (låt)

Harpisten Mary Lattimore, hemmahörande i Los Angeles, är en av många spännande artister som kommer att uppträda på Le Guess Who? i Utrecht i november. Det 15 minuter långa, instrumentala stycket ”Quintana” som släpptes i veckan indikerar att det kan bli en spelning att minnas. Om låten handlar om världsklass-cyklisten Nairo Quintana framgår inte men det är nog inte så troligt. Låten är hur som helst ren magi och hade gärna fått hålla på för evigt.