Veckans FYND: Joykeeper, isfruun och ALDERBRAND

Joykeeper

Då var det måndag och återigen dags för veckans FYND!

Joykeeper

Malmöbandet Joykeeper är aktuella med sin debut-ep TIDES. En skiva som utmärks av sävlig indiepop med en melankolisk känsla. Arrangemangen är ofta finurliga och intressanta och vi är verkligen fans av stämsången som löper som en röd tråd igenom hela alltet.

isfruun

Norrköpingsbandet isfruun släppte nya EP:n Trou Noir under sommaren. Bandets snygga shoegaze/drömpop utmärks av växelvis kvinnlig och manlig sång, längre instrumentalpartier samt av depressiva texter på svenska.

ALDERBRAND

ALDERBRAND nämner boken Stoner (John Williams), Earl Sweatshirt och Prag som inspirationskällor när han presenterar låten ”She Wolf”. I våra öron låter det som alldeles strålande instrumental indietronica, inte helt olikt det som Ratatat pysslar med. Senare i höst kommer ett spår som enligt uppgift ska innehålla Hammond-orgel och spöklik sång. Känns som det kan bli väldigt spännande så håll utkik.

Lyssna på vår spellista med FYND här.