Avskalat Girlpool på Way Out West

Foto: Fredrik Nystedt/Rockfoto

Girlpool var först ut i Linnétältet under lördagen. Denna duo kommer från Los Angeles, Kalifornien och har hunnit släppa tre studioalbum, en EP och några singlar sedan Wichita Recordings gav ut debut-EPn hösten 2014. De spelar en fin form av indierock.

Den fantastiska fredagen satt fortfarande både på näthinnan och i trumhinnorna när Girlpool gick på scen vid 13-tiden. Det var en ganska naken scen, innehållande två Fenderförstärkare, som tog emot de båda musikerna.

De inledde med ”123” i orangeblått ljus och fortsatte med ”Hire”. Med bara bas och gitarr var det svårt för musikerna att få en lika fyllig ljudbild som studioinspelningarna som bland annat oftast innehåller trummor.

Girlpools första spelning i Sverige fortsatte på liknande sätt. Låtarna avlöste varandra och hämmades av de nakna arrangemangen som musikerna även nämnde att de själva var ovana vid.

Det lyfte aldrig riktigt, men när de spelade ”Pretty” i slutet fanns det en tendens till något annorlunda och större, mycket tack vare den fina sången.

Nästa gång hoppas jag att jag får se Girlpool med fullt band.