Studio HPKSM anordnar förfest till Way Out West

Le Bandit. Foto: Kolbrún Inga Söring

Imorgon drar Way Out West-festivalen igång i Göteborg, men redan idag är det ett antal förfester runt om i staden. HYMN tipsar om Studio HPKSM:s förfest ikväll där EP-aktuella Le Bandit spelar. De har även ett fullspäckat program under helgen, som bl.a. innehåller ett DJ-set av en av HYMNs skribenter.

Le Bandit är ny artist från Göteborg, som vi skrev om i våras. Bakom epitetet Le Bandit döljer sig Helena Lundström och förra året släpptes debut-EP:n med samma namn.

Under hösten kommer uppföljaren och idag består bandet av välkända ansikten från Göteborgs musikscen – Pablo Copa på bas, Axel Larsson på trummor och Per Baltzar på synth. Tillsammans skapar de en eklektisk ljudbild med influenser från många håll. Musiken är mörk och matande, samtidigt drömsk och poppig med elektroniska inslag och starka melodier.

Efter konserten bjuder Göteborgsduon Pomona Dream på ett DJ-set där det utlovas kosmisk musik från dåtiden och framtiden, med deras egna ord.

Sickan Blixt

Under festivalen kan man ta en välkommen paus från det hektiska festivallivet på Studio HPKSM, där Sickan Blixt spelar skivor på torsdagen, Malin Öberg (från Klubb Barracuda, som vi intervjuade för några månader sen) på fredagen – och på lördagen spelar vår egen skribent Krister Bladh. Alltså kan man vänta sig allt från elektroniska beats till disco och psych.