PREMIÄR: Orange Crate Art – Astral Lullabies on the Threshold

Tobias Bernsands Orange Crate Art är en av de mest produktiva shoegaze/kraut-akterna vi har i det här landet men också en av de alla bästa. På inspelning efter inspelning låter Malmöiten influenser från Brian Wilson och Kevin Shields smälta samman med egna genialiska intryck och infall.

Nu är ett nytt album här och HYMN har äran att vara först på bollen.

Tobias berättar:

Astral Lullabies on the Threshold har sin grund i soundtracket jag gjorde till dokumentären The Exegesis of Matt Marello för några år sen. Efteråt ville jag göra samma typ av album, fast mer låtbaserat och något mer fokuserat. Kompspåren spelades mestadels in i augusti/september 2017 och blev vilandes medan jag arbetade med annan musik. Jag valde att plocka upp skivan för ett halvår sen och lade till all sång då. Det tenderar tyvärr oftast att vara ett långt glapp mellan inspelning av musik och sång, vilket är en av anledningarna till att jag har så många outgivna skivor. Förhoppningsvis kommer det mesta att släppas i framtiden. Tre av låtarna till denna skiva var ursprungligen halvt-om-halvt inspelade till det andra bandet jag varit med i de senaste åren, The Emerald Down. Då bandet har gått i graven använde jag låtarna, bland annat ”Eighth Sphere Rhumba”, på den här skivan istället.

Premiärlyssna nedan: