LYSSNA: Julien Baker – “Red Door” + ”Conversation Piece”

Mycket har hänt sen jag intervjuade Julien Baker för snart fyra år sedan, men jag hade på känn redan då att hon skulle ta sig till toppen. Med ett säreget sångsätt står hon ut i genren och det torde vara omöjligt att inte beröras av den melankoliska känsla som varenda stavelse i hennes låtar förmedlar.

Efter två soloalbum och med ett superband (boygenius) i bagaget är hon nu tillbaka med två nya låtar, en sjua som först släpptes på vinyl som Record Store Day-utgåva. Två månader senare kan även vi som inte fick tag på denna skiva streama låtarna och som vanligt när det gäller Baker så rör det sig om två fullkomligt sublima spår. Lyssna till exempel på arret i ”Conversation Piece”.

Vilken fin uppvärmning inför Roskilde-spelningen om ett par veckor. Obligatorisk närvaro om du ska dit!