Redaktionens favoriter v.22

Ella Blixt. Foto: Hanna Källebo Neikter

Det är fredag och dags för HYMN-redaktionen att tipsa om musikfavoriter från den senaste tiden.

Ella Blixt – Hellsinkin (EP)

Ella Blixts (Radula, It’s Musical mfl) dagsfärska EP tar med oss på en resa till Helsingfors och bjuder på fyra fina indiepopkarameller som än en gång bevisar att Blixt är en låtskrivare av rang. Lyssna speciellt på titelspåret – en av veckans bästa låtar!

Ishaaq – ”White Now Triple Power” (låt)

Isak Klasson aka Ishaaq imponerade stort på oss med sin unika blandning av orientaliska rytmer och pop på svenska när han debuterade i fjol. Nu är han tillbaka med en antirasistisk ramsa om vithet, förklädd till en reklamslogan. Genialiskt.

Justine Her – ”Eden” (låt)

Justine Her har varit en favorit som vi trott mycket på ända sedan hon släppte sina första låtar. Allt hon släppt bär på hög kvalitet i både låtskrivande och framförande. Nya singeln ”Eden” gör inget för att tona ner förväntningarna inför framtiden. En alldeles charmant låt med personlig prägel.

Chromatics – ”Petals” (Hole-cover)

I den här evighetsväntan på ett nytt Chromatics-album är alla livstecken välkomna och Hole-covern ”Petals”, hämtad från Netflixfilmen The Perfection, är ju alldeles bedårande.

Sufjan Stevens – ”Love Yourself” / ”With My Whole Heart” (PRIDE-låtar)

Med anledning av kommande Pride Month (i USA infaller den i juni) har Sufjan Stevens släppt ifrån sig låtarna “Love Yourself” och “With My Whole Heart”. Den 28 juni ges de ut på limiterad vinyl, och delar av intäkterna kommer att gå till att supporta HBTQ-ungdomar. Fina låtar, fantastiskt initiativ.

Bill Callahan –Sheperd In A Sheepskin Vest – Side 2 (EP)

Bill Callahan fortsätter att lufta låtar från sitt kommande album Shepherd in a Sheepskin Vest och det låter som att det blir något alldeles extra.