Hallå där… Pluto’s Baby!

Foto: John Riggebo

Malmöbaserade åländskan Linnéa Selander debuterar i dag som Pluto’s Baby. EP:n Club Lullabies består – precis som namnet antyder – av musik som för tankarna lika mycket till sfäriska vaggvisor som till dansant klubbmiljö. En briljant mix. HYMN blev nyfikna på projektet.

Du har ju tidigare gett ut musik under eget namn, hur kommer det sig att du rebrandar dig som Pluto’s Baby? Kan du säga något om namnvalet?

– Det har alltid varit tanken att ha ett artistnamn, men jag har inte hittat rätt förrän nu. Jag tyckte att det kändes för nära att gå under mitt riktiga namn. Jag gillar artistnamn som känns som en karaktär eller något man inte förstår (typ som Father John Misty eller Min Stora Sorg) och jag tyckte att detta namn matchade bättre med mitt nya sound. Plus att Pluto är min favoritplanet. Den är liten och cool och fick vara med till slut. Den är en late bloomer, precis som jag.

”Det har alltid varit tanken att ha ett artistnamn, men jag har inte hittat rätt förrän nu”

Hur länge har du varit baserad i Malmö och vad tycker du att staden tillför till din kreativitet?

– Jag har bott i Malmö i cirka två år. Jag vet inte om Malmö direkt påverkar min kreativitet, utan jag känner att min kreativitet påverkas mest av mående & D-vitamin. Däremot jag gillar att Malmö känns litet, för det är som att saker är mer lättillgängliga. Det är också en bra plats att vara kvinna och musiker på. Det känns hoppfullt och så mår jag bra av att bo nära vattnet. Sitta i sanden på Ribban och glo.

Foto: Hanna Ross

Har låtarna på Club Lullabies någon röd tråd temamässigt? Vad skulle du säga att skivan ”handlar om”?

– Jag tänker mig att hela EP:n handlar mycket om att överkomma olika saker. Att komma över kärlek, sorg, att vara fast i sitt huvud och hur man hanterar det. Plattan är som ett tidsdokument och det ska bli skönt att de här låtarna ska få leva sitt eget liv nu, och själv kunna gå vidare till nästa grej i livet.

”Plattan är som ett tidsdokument och det ska bli skönt att de här låtarna ska få leva sitt eget liv nu”

Hur gick inspelningen till?

– Jag spelade in i Tambourine Studios, med den eminente Sofia Chanfreau, som också har producerat hela EP:n.

Vad händer härnäst?

– Ser fram emot att börja spela live nu och till hösten börja skriva nya låtar.

Lyssna på Club Lullabies nedan: