Redaktionens favoriter v.21

Hatchie

Det är fredag och dags för HYMN-redaktionen att tipsa om musikfavoriter från den senaste tiden.

Hatchie – ”Obsessed” (video)

Hatchies shoegazepop är av bästa sort och nu har senaste singeln ”Obsessed” fått en charmig lågbudgetvideo som är filmad under hennes turné med kollegorna i Girlpool. Passar fint till låten som enligt sångerskan handlar om vänskap. Vi ser oerhört mycket fram emot albumdebuten som kommer den 21 juni.

Solulf – ”Nå då så” (låt)

Ulf Fällman Svedlund aka Solulf är på gång med att släppa en ny EP. I juni kommer Andra och första smakprovet därifrån bjuder på melankoliskt piano och gästas av Leo Svensson Sander på cello. Instrumentalt godis för avslappnade stunder.

Morabeza Tobacco – Morabeza Tobacco (album)

Duon med namnet som hyllar den lilla tobaksaffären vid Mariatorget har äntligen albumdebuterat. Morabeza Tobaccos softa men discoinfluerade lo-fi-pop är verkligen som bomull för själen, debutskivan lever upp till alla förväntningar. Helgens repeatlyssning!

Beverly Kills – ”In This Dim Light” (video)

Göteborgsbaserade Beverly Kills fortsätter att övertyga och i videon till aktuella singeln ”In This Dem Light” tar sig medlemmarna an det klassiska high school-temat. Underhållningsvärdet är högt.

Aron McFaul – ”Trancing” (låt)

Göteborgaren Aron McFauls nya singel ”Trancing” är en instrumental dansgolvsbanger på 7 minuter, helt oemotståndlig med både hög energi och catchig melodi. Ibland så catchig att den nästan, men bara nästan, blir irriterande. Alltid på rätt sida gränsen. Absolut toppklass.

Jelly Crystal – ”Where’s The Starman” (låt)

Jelly Crystals nya singel är en storslagen ballad som är väldigt lätt att älska.

Mystik – Mystik (album)

Det bästa inom heavy metal just nu är Stockholmsbandet Mystik. De har precis släppt ett fantastiskt debutalbum via I Hate Records. 110% explosiv energi levererad från början till slut.