PREMIÄR: Zander Nord – ”Lika Mycket Jag” (feat. Anna Järvinen)

Foto: Johanna Syrén

Zander Nord var en gång i tiden ett namn buret av den mystiska elektriska pojken med sin hemvist i Arbråtrakten just utanför Bollnäs. Nu, en 100 år efter att han uppvisat sina övernaturliga krafter, har Zander Nord återuppstått. Denna gång i formen av ett band med en förmåga att skapa musik som ger upphov till en musikalisk mystik med, som de själva uttrycker det, ”hackiga fulriff och sköna stämmor”.

Nu är de aktuella med singeln ”Lika mycket jag”. Ett spår som tar vara på alla de ingredienser som utgör den svenska indietraditionen. Detta gör sig lite extra påmint när spårets gästartist Anna Järvinen bidrar med sin stämma.

Zander Nord om låten och Anna Järvinens medverkan:

– Vi har älskat Annas musik ända sedan hon spelade på en festival vi arrangerade utanför Bollnäs för fem år sedan. Efter det har vi drömt om att få göra musik med henne, och plötsligt stod alla stjärnor rätt och Anna la sång på Zander Nords nya singel!

Låten ”Lika mycket jag” är hämtad från Zander Nords kommande album och släpps fredag 24 maj, men redan nu kan du lyssna på låten via HYMN.

Premiär nedan: