Veckans FYND: HEEDS, Linae och Höstbarnet

HEEDS. Foto: Elvira Lauthers

Då var det måndag och återigen dags för veckans FYND.

HEEDS

Stockholmsbaserade HEEDS står för en av maj månads mest spännande debut-EP:s. Med utgångspunkt lika mycket i filmmusik och poesi som pop är blue en säregen men extremt snygg samling låtar.

Linae

Linaes singel ”Stuck in the Rain” cirkulerar musikaliskt kring Spandau Ballets 80-talsklassiker ”True”, men trots det nostalgiska anslaget känns musiken extremt aktuell. Det här är nämligen r&b-doftande pop som lånar lika mycket från dåtidens giganter som samtida stjärnor.

Höstbarnet

Bakom Umeåbaserade Höstbarnet hittar vi sångaren och låtskrivaren Magnus Rudström. Aktuella singeln ”Skogen” har tydliga referenser till Västerbotten-indie, tänk Barnet och Säkert, men samtidigt blandar Rudström in vispop och folkmusik på ett väldigt fint sätt. Missa inte!

Lyssna på vår playlist med FYND här.