Sarah Klang värmde upp ett kyligt Gröna Lund

Foto: Adrian Pehrson/Rockfoto

Att Sarah Klang är på god väg att bli en av de större artisterna i Sverige råder det ingen tvekan om. Alltsedan hon började sin karriär har varje år flyttat henne ett steg närmre den stjärnstatus hon förtjänar.

Att hon blev bokad till Gröna Lunds stora scen är ett bevis på detta, det är ju trots allt en av Stockholms (och även Sveriges om en ska vara extra stockholmsk) mest prestigefyllda scener.

Att publiksiffran inte klockar in på de 15 000 som Gröna Lund officiellt tar in kom knappast som någon chock, trots att Klang är ett stort namn är hon inte riktigt uppe nosar bland de allra största i svängen. Men på det hela taget bör ingen skämmas över deltagandet.

Imagemässigt ligger hon någonstans i södra USA, med country skrivet i versaler. Men musikmässigt är det mer blandat. Visst har hennes eminenta band både en Telecaster-spelare och en Pedal Steel-utövare, men någon renodlad country är det inte. Hon landar snarare i det alltför sällan använda begreppet countrysoul.

Sarah Klang bjuder under sin timme på Gröna Lund på material som återfinns på hennes debutalbum Love in the Milky Way, där de fantastiska kompositionerna ”Left Me on Fire” och ”Mind” lyser genom som självklara livevinnare.

Dessutom får vi höra två spår som inte är släppta, en trevlig bonus en kall majkväll i huvudstaden.

Att Klang besitter bland de mer stilfulla piporna i musiksverige är ingen hemlighet och att hon kan använda den för att trollbinda undertecknad är heller det ingen hemlighet. Så avslutet får väl lyda något i stil med: tack Sarah Klang, du klev upp och bjöd på ett gig som både värmde upp den kyliga kvällen samt cementerade faktumet att din nästa platta nog borde spelas in i Nashville.