Redaktionens favoriter v.18

San Fran

Tjoho! Det är fredag! Det innebär som vanligt att HYMN-redaktionen tipsar om musikfavoriter från veckan.

San Fran – ”The Look You Gave Me” (låt)

Veckans trallvänligaste bit kommer från San Fran, en konstellation vi inte vet så mycket om mer än att de verkar ha en finfin känsla för popmelodier och sportig retroestetik. ”The Look You Gave Me” är en beroendeframkallande singel som vi kommer att nynna på hela helgen.

Sabina Ddumba feat. Mr Eazi – ”Blow My Mind” (låt)

Sabina Ddumba, aka en av Sveriges mest talangfulla sångerskor, är tillbaka med en ny låt. På nya singeln ”Blow My Mind” visar hon på bredd när hon låter soul och r&b gifta sig med afrikanska rytmer. Kan mycket väl bli en sommarhit detta!

Kelly Finnigan – ”Since I Don’t Have You Anymore” (låt)

Ohio-baserade Colemine Records har etablerat sig som ett av de bästa bolagen när det gäller soul och funk, både gällande helt nya släpp och retroutgåvor. Allt de släpper andas högsta kvalitet. Förra veckan släpptes Kelly Finnigans album The Tales People Tell fyllt av härliga soulbangers. Favoritlåten just nu heter ”Since I Don’t Have You Anymore” och lär vara en kandidat till årets bästa soul när 2019 ska sammanfattas.

Wy – Softie (album)

Malmöduon Wy släppte ifrån sig sitt andra album Softie på valborgsmässoafton och det går inte att tänka sig en ljuvligare start på våren. Vi behövde inte ens besöka en brasa i år, när Ebba Gustafsson Ågren sjunger sätts nämligen hjärtan i brand. En mycket fin uppföljare och en skiva för alla med känslorna utanpå. Missa inte.

Absolutely Free feat. U.S. Girls – ”Currency”

Kanadensiska indierockbandet Absolutely Free har trots hög kvalitet på sina utgivningar verkat i utkanten av rampljuset sen de startade 2011. Nu är de tillbaka och plockar in Meg Remy, mer känd som U.S. Girls, på sång i sin återkomst ”Currency”. Ett smart drag, det mesta Meg rör vid blir till guld. Detta är inget undantag.

Ozzy feat. Ant Wan – “Ms. Fashionista”

Ozzy fick sitt stora genombrott förra året och nya singeln “Ms. Fashionista” är minst lika bra som låtarna på debutalbumet Ett öga rött. Singeln är producerad av therealkiddo.

This Is Head – X (EP)

This Is Head går tillbaka till rötterna och levererar en instrumental EP. Som vanligt svänger det nåt kopiöst. Tack för påminnelsen om att ni är ett av Sveriges bästa band!

Anna Ahnlund – I skuggan av unga pojkar i blom (EP)

Havtorn Records levererar alltid och när nu ett av bolagets flaggskepp, Anna Ahnlund, släpper en EP med tre låtar visar hon återigen att hon är en av landets mest inlevelsefulla sångerskor, tillika en utsökt textförfattare. Magiskt.