Redaktionens favoriter v.17

FKA Twigs

Då var det fredag igen och dags för HYMN-redaktionen att tipsa om några favoriter från veckan.

FKA twigs – ”Cellophane” (låt)

FKA twigs återvänder med minimalistiska singeln ”Cellophane” och vi sitter som på nålar för att inte missa någonting. Ljudbilden är bräcklig och sorgsen, där varje ton har sin speciella plats.

Wy – ”Swedish Summer”  (video)

Att Wy är mästare både på att skriva utmärkta poplåtar och göra fina musikvideor är vi väl medvetna om sedan tidigare. Nya ”Swedish Summer” är inget undantag och att Malmöduons andra fullängdare Softie – som släpps den 30/4 – kommer att bli ett vackert soundtrack till den svenska sommaren i år är ett som är säkert.

Smiling – Swimming (album)

Vi beskrev Johan Hansson Liljebergs (Skenet bedrar) soloprojekt som ”en korsning mellan Elliott Smith och Stephen Malkmusi höstas. Nu finns ett helt album ute och vad vi tyckte lät mycket lovande har vuxit till något ännu större. Lo-fi forever!

TIMBRES – Crossfades (EP)

Tänk sommarbris, tänk smeksamma beats, tänk jazzig instrumental-back-to-basics-hiphop att drömskt försjunka i. Det är vad den fyra spår långa EP:n Crossfades bjuder på. TIMBRES är en svensk duo som länge varit verksamma som DJ:s, producenter och låtskrivare och gjort beats sedan 90-talet. Det här är deras första gemensamma släpp, men förhoppningsvis inte det sista.

Better Oblivion Community Center – ”Little Trouble” (låt)

I nästa vecka gästar superduon Phoebe Bridgers och Conor Oberst – aka Better Oblivion Community Center – Skandinavien. Vi håller förstås tummarna för att de kör sin version av A Star Is Born-dängan ”Shallow” men ser också fram emot att njuta av nya svängiga singeln ”Little Trouble”.

Lisa Coleman – Collage (album)

Det är aldrig för sent att göra solodebut. Det visar Lisa Coleman, keyboardist i Prince legendariska kompband The Revolution och ena halvan av Wendy & Lisa. När hon nu släpper sitt första soloalbum är det emellertid inte svängig funk som gäller utan en förtjusande, stämningsfull, instrumental pianoskiva med klassiskt anslag. Perfekt avslappningsmusik.