VIDEOPREMIÄR: Bottlecap – “Off Pressure”

Göteborgsbandet Bottlecap släpper ny musikvideo till låten “Off Pressure” som finns ute på Spotify och andra digitala plattformar fredagen 26/4 genom Zorch Productions.

Bandet beskriver själva videon som “En kaosartad musikvideo som går hand i hand med livet.”

De berättar att videons regissör, Philip ”The Fog” tröttnade på att stå vid sidan om kameran och beslutade att ta plats framför den. Han får därmed symbolisera Yin, och Bottlecap själva Yang – två ytterligheter som möts i en storm av rosor, trumslag och skrik.

Den runtdansande discohipstern som tuggar i sig blomblad är svår att släppa med blicken och till texten “I’m off pressure. I roll the stone, but I die alone” får man en känsla av att regissören får spela rollen av en festprisse som totalt ignorerar det kaos han är omgiven av och istället bara snurrar runt i sin egen illusion av ett svängigt dansgolv. Texten hintar också om att det inte slutar väl för den som är ensam och bara ser vad han vill se bakom ett par tonade solglasögon.

Den nya singeln ”Off Pressure” är en snabb, driven och befriande punkrock-låt som får dig att släppa allt du sysslar med för stunden och dansa med. Se bara till att hålla ögonen öppna och vännerna nära!

Bandet ger sig snart av till Polen och Tjeckien för att spela och i maj följer en turné i Mexico som startar med Festival Marvin 18/5. Speldatum för Sverige är även att vänta berättar Bottlecop.

Premiärkolla på videon nedan: