Hallå där… Max Edstam! (Gothenburg Sessions/Tag along with Gothenburg Sessions)

Idag är det smygpremiär för Gothenburg Sessions syskonserie Tag along with Gothenburg Sessions och i denna serie – utformad som en spellista – kommer tittarna att få följa med bakom kulisserna. En av initiativtagarna är Max Edstam och nedan utvecklar han idén ytterligare.

Hej! Berätta om er nya YouTube-serie Tag along. Hur växte idén fram?

– Vi har vid flera tillfällen blivit förväxlade med att vara ett företag som gör det här i vinstintresse så när jag gjorde en överblick slog det mig att vår kanal med närmare 200 sessions kanske ser aningen för formell ut för de som inte känner oss. Vi är nämligen inte formella alls.

Har ni kikat på några liknande kanaler för inspiration?

– Mycket av vår inspiration till vackra videor kommer från Mahogany sessions och liknande företag. Därför vände vi oss mer mot andra kanaler som gör det personligt. Om man följer oss på Instagram och Facebook händer det ju att vi lägger upp mer random inlägg, som exempelvis mina tacorullar, där vi försöker interagera med våra följare.

Vad har varit svårast med det nya projektet?

– Att komma på en titel! Vi funderade länge på ”Do it!” men det påminde för mycket om en Nike-reklam. Tag along, eller häng med kändes mycket mer beskrivande.

Första videon är minst sagt avslappnad. Kommer denna attityd att vara talande för kommande avsnitt?

– Det kan bli värre! Men samtidigt är hantverket oerhört viktigt för oss och vårt mål är att göra världens vackraste sessions, så förhoppningsvis blir det en fin blandning.

Om ni skulle gissa. Vilka är målgruppen?

– Vi hoppas på att kunna bredda vår målgrupp och få in kommentarer om förslag på platser vi kan filma på, band som vi kanske missat eller praktiska frågor om hur vi tänker kring foto/klippning.

Vad kan vi förvänta oss framöver? Har ni några teasers?

– Vi är en samling karaktärer så det kommer garanterat bli personpresentationer med varierad kvalitet, tankar kring foto och ljud och givetvis teasers för kommande sessions!