Variationsrik Le Bandit på Studio HPKSM

Pressbild

Lördagskvällen hade hamnat i en skymningsfas efter en fantastisk vårdag och det var mycket folk i rörelse i Vasastan när jag gick mot Studio HPKSM där Le Bandit skulle stå på scen en stund senare. Den mysiga källaren var vackert och dunkelt utsmyckad och vid scenen hade ett draperi, mestadels skapat av olika jeans, hängts som vägg bakom trumsetet. Ljus i olika färger spreds över tegelväggen.

Bakom artisten Le Bandit står Helena Lundström. Det är inte lätt att placera artisten i en genre utan hon rör sig obehindrat mellan de genrer hon väljer att arbeta med. En elektronisk utgångspunkt, storslagen sång och mycket fokus på rytmer är nog det jag fångas av mest i hennes musik. I fjol släpptes debut-EP:n Le Bandit och den innehåller bland annat favoriten ”Never Right”.

Helena rörde sig i lokalen redan en halvtimme före spelningen och välkomnade den stora publiken på ett väldigt fint sätt. Det skapade en härlig stämning och människorna i den knökfulla lokalen firade lördagskväll på bästa vis.

Le Bandit gick på scen strax efter halv tio och inledde med fina ”Tend To You” som fick tankarna att sväva iväg till gospel. Det var stilla i lokalen och ljuset dämpades ytterligare när artisten inledde spelningen. Orden flöt runt i lokalen tillsammans med musiken från de tre medmusikerna (bas, trummor och klaviatur).

Fortsättningen blev variationsrik och rytmsektionen fick ett stort utrymme. ”Last Night” svävade vackert i lokalen och vi bjöds på en ny låt som heter ”Mistaken” som jag hoppas finns med på den EP som är planerad att släppas senare i vår. ”Mistaken” gick mer åt drömpophållet och lät mycket bra. I slutet framfördes även ”Never Right” på ett strålande sätt. Spelningen var slut efter ungefär en halvtimme.

Jag lämnade Studio HPKSM och hade fortfarande kvar publikens jubel i öronen när jag promenerade utmed Kungsportsavenyn på väg hem till den magiska stjärnhimlen och den stämningsfulla kattugglesången. Ibland har man tur och kan få ut det bästa ur två världar.