Redaktionens favoriter v.15

Pressbild Augustine. Foto: Oskar Omne

Då var det återigen fredag och dags för HYMN-redaktionen att tipsa om musikfavoriter från veckan.

Augustine – “A Scent of Lily” (låt)

Göteborgsbördiga stjärnskottet Augustine imponerade stort med sin starka debutlåt ”Luzon” tidigare i år. Och nya singeln “A Scent of Lily” visar att det inte var en engångsföreteelse. Med en storslagen produktion och en falsettsång som borde göra självaste Justin Vernon lite småavis har Augustine alla förutsättningar att nå rotation även med denna melodi.

Bella Boo – ”The Hours” (låt)

Öppningsspåret på Bella Boos aktuella EP Supervillain är en av årets mest lekfulla houselåtar och i sin helhet är releasen ett ypperligt bevis för att Studio Barnhus tillhör en av de mest intressanta etiketterna just nu.

Anna of the North – Used To Be (video)

Anna of The North – med norska Anna Lotterud i spetsen – bjuder på veckans snyggaste poplåt. Och den tillhörande videon är ett måste för alla hundälskare i församlingen.

PJ Harvey – All About Eve (teater-soundtrack)

PJ Harvey har gjort musiken till Londonuppsättningen av den klassiska pjäsen All About Eve och nu finns låtarna även utgivna.  Bland annat så kan stjärnan Gillian Anderson aka Dana Scully i kultserien Arkiv X höras på ett av spåren. Det är bara att konstatera att Polly Jean lyckas med det mesta hon släpper ifrån sig.

Sarah Klang – ”Endless Sadness” (låt)

Sarah Klang släcker ner, drar för gardinerna och drar täcket över huvudet. Eller något åt det hållet. Aktuella singeln ”Endless Sadness” är en tårdrypande ballad som långsamt vecklar ut sig och det finns något fint i låtar som inte strävar efter att bli omedelbara hits, men som ändå lockar den breda massan.

Menke – ”Echo” (låt)

Multiinstrumentalisten Menke följer upp sina Karin Boye-tolkningar med ny musik på engelska. Vackra singeln ”Echo” är väldigt lovande och känns som ett steg i helt rätt riktning. Missa inte henne live när hon spelar förband till Weeping Willows under den turné som de ska ut på under våren och sommaren.

Acid’s Trip – ”Trippin’ Balls” (video)

Göteborgska rockbandet Acid’s Trip har precis släppt årets kanske snyggaste rockmusikvideo. Låten heter ”Trippin’ Balls” och är bland det bästa som finns inom rocken just nu!