Musikvideor du inte vill missa – mars

Solange, Billie Ellish och Vo PAM är några av de akter som får kärlek när HYMNs Sofie Tedenstad Svebring listar de bästa musikvideorna från mars.

Solange – “Almeda”

Regi: Solange Knowles.

Solange har själv regisserat denna video som är del i det visuella albumet When I Get Home. Bland annat handlar filmen om ett utforskande av hennes bakgrund och hemstad, Houston. Många. Snygga. Scener.

Yumi Zouma – “In Camera”

Regi: Pavel Brenner.

En humoristisk video som fortsätter överraska för varje ny scen som kommer. En ung tjej försöker uppvakta en ung kille och metoderna hon tar till är väl minst sagt annorlunda. Lågmält, knasigt härlig video.

Billie Eilish – “Bad Guy”

Regi: Dave Meyers.

Billie Eilish tog plats högt upp på Youtube-listan “Senaste trenderna i världen” med den här videon när den släpptes. Hon skapar uppmärksamhet och provocerar med inslag av både humor och äckel i den här skönt extrema videon. Bäst är nog scenen när hon sitter på en mans rygg när han gör armhävningar. Samma regissör som gjort videon till Kendrick Lamars hyllade “Humble”.

Editors – ”Barricades”

Regi: Hi-Sim Studios.

Helt animerad video som fångar en direkt med de mekaniska rörelserna där kulor förflyttas i någon slags maskineri. Bland det mest tillfredsställande du kan se på länge. Och nästan ännu bättre när det (spoiler alert!) börjar fallera på slutet.

Bästa svenska video:

Vo PAM – “Vad dom än säger”

Regi: Martin Lang.

För ett år sen släpptes låten. På dagen ett år senare, som en påminnelse, släpptes den här videon. Detta är alltså videon till den så kallade “#metoo”-låten där 56 svenska artister medverkar. Videon är stark i all sin enkelhet.