Redaktionens favoriter v.14

Juno Francis

Då var det äntligen fredag igen. Musiktips som räcker hela helgen hittar du här!

Juno Francis – ”Dance With Me” (låt)

Svenska duon Juno Francis, baserade i Berlin, samarbetar med göteborgarna Digalaux på låten ”Dance With Me”. En syntpopdänga med discovibbar. Perfekta förfestlåten!

Noname – ”Song 32″(låt)

Noname följer upp ”Song 31” med ”Song 32” och i likhet med förra singeln är ljudbilden lätt som en vårbris. Mjuka jazztoner möter omfamnande hiphop-beats.

MarthaGunn – ”Saint Cecilia” (låt)

Brightonbandet MarthaGunn har släppt en av årets snyggaste rocklåtar. Fleetwood Mac-doftande ”Saint Cecilia” är en storslagen hymn till musikens helgon.

Peach Baby – I Don’t Wanna Talk About Stuff (EP)

Malmöbaserade trion Peach Baby (tidigare SaidArtch) presenterade sig på nytt med geniala videon ”Play” för ett par veckor sen. Nu följer de upp det släppet med en hel EP. En skiva som lyckas kombinera saxofon (en eloge till inlånade Alicia Holmgren) med annars rätt minimalistisk rockmusik på ett snyggt sätt. Missa inte deras spelning på Grand i hemstaden den 12 april.

Kurt Cobain (hedersomnämnande)

Det går inte att undvika att nämna att det idag har gått 25 år sedan Nirvanas frontperson Kurt Cobain tog sitt liv. Det är tveksamt om HYMN hade funnits om inte denna rockhjälte förändrat några liv under tidigt nittiotal. Kurt Cobain är därför HYMN-redaktionens favorit denna vecka, och alla andra veckor. Här kan du se hur det såg ut när TV4 rapporterade om hans död. Varning för nostalgitripp.