Hallå där… Patrycja Wiktoria!

Foto: Nora Cederin

HYMN har skrivit om Patrycja Wiktorias unika sound ett par gånger tidigare. Hon balanserar bedårande fint på gränsen mellan folkpop och visa – och nya singeln ”Där” är ingen undantag. Imorgon är det officiell release, men redan ikväll är det släppfest på Scalateatern i Stockholm. Premiärlyssna och bekanta dig lite med låten och artisten nedan.

– ’’Där’’ handlar mycket om att våga landa i sin historia utan att låta den definiera vem man är. Att hitta tillbaka till sig själv och inte känna skuld för att gå vidare, säger Patrycja och fortsätter att berätta om vad som influerat denna låt:

”Vi ska spela lite i sommar. Och sen tänker jag bli klar med min första EP”

– När jag fastnar i en produktion brukar jag lyssna på polska visor eller klassisk musik. Jag vet inte riktigt varför men det öppnar ofta upp för någon konstig idé som tar mig vidare. Och sen har självklart mitt eget världsbästa band lämnat stora avtryck på låten.

Vad lyssnar du annars på just nu?

– Jag lyssnar mycket på Björk, Kate Bush och Laleh! Och även ett polskt band som heter LemON. De har följt med mig länge.

Vad kan publiken förvänta sig av kvällens releasefest?

– Stora känslor och mycket pukor.

Vad har du annars för planer för 2019?

– Vi ska spela lite i sommar. Och sen tänker jag bli klar med min första EP!