Hallå där… Mattias Tell! (Viva Sounds)

Imorgon är det dags för Viva Sounds första spinoff-kväll Viva Talks och öppningskvällen har ett anglosaxiskt tema. På schemat står ett panelsamtal med Anika Mottershaw (Bella Union), Cai Trefor (Gigiwise), Cristina Greco (Birmingham Promoters) och Jesper Jansson (The Bongo Club). I likhet med klubbfestivalen Viva Sounds är det Pustervik i Göteborg som utgör bas för samtalen.

Nedan utvecklar Mattias Tell – en av initiativtagarna – projektets målsättningar.

Berätta om Viva Talks English.

– Det är första tillfället för Viva Talks, men också inte. Vi körde tidigare en serie vi kallade Kliniken där vi bjöd in folk från andra länder som presenterade sitt arbete inom musik, så detta är ju lite samma sak fast i formen av en panel, vilket känns lite roligare, tycker jag. Och så sätter vi en svensk på scen också, för att få med vårt perspektiv.

Har det varit svårt att hitta lämpliga deltagare?

– Nej, faktiskt inte, det svåra ligger mer i att få en bra mix av folk och erfarenheter men det känns som vi hamnat bra direkt. Jag tror det finns massor att hämta hos Bella Union, Gigwise och Birmingham Promoters, samt The Bongo Club – och att vi blandar upp med ett skivbolag, en musiksajt och en konsertarrangör plus ett svensk band som jobbar mot just de bitarna, känns ju relevant och något både bolag och artister borde få med sig.

Vad hoppas ni fylla för funktion med dessa events?

– Vi hoppas att det blir en after work för folk som håller på med musik, som är intresserade av musik och som vill ses. Onsdagsölen ihop med andra intresserade får gärna leda till andra saker, till kontakter mot UK och ytterligare en anledning till att gå till Pustervik känns inte fel heller.

”Viva Sounds ska i år bli alldeles lagom mycket mer av allt”

Klubbfestivalen Viva Sounds är tillbaka i december. Vad kan ni berätta om årets upplaga redan nu?

– Ja, gärna. Viva Sounds ska i år bli alldeles lagom mycket mer av allt. Någon mer scen, lite fler akter, lite fler inblandade bolag både från Sverige och från andra länder – jag är väldigt nöjd med vissa av de nya samarbetena som vi fått till och den första maj släpper vi en ny sajt och lite mer grejer. Det känns som vi har nåt bra på gång där!

Vad fick ni för respons efter förra årets upplaga? 

– Överlag positiv, sen har vi  fått bra feedback och analyserat fram och tillbaka och vissa bitar kan vi bli bättre på, så det ska vi passa på att bli. Det känns som Göteborg är rätt plats för den här typen av event och det ska bli sjukt kul att få ihop bitarna inför december.

Vad har ni lärt er av föregående år?

– Massor, kanske främst att allt går bara viljan är 200 procent, minst, och att den här delen av Sverige är en riktigt bra plats för det vi håller på med inom Westside Music Sweden.

* I samband med förra årets Viva Sounds utgjorde HYMN en av festivalens samarbetspartners och detsamma gäller i år. Det innebär att en av festivalens bokningar kommer att spela under HYMN-flagg. Mer info kommer.