PREMIÄR: Petter Seander – ”Now Here, Nowhere, Now”

Petter Seander har två plattor som soloartist i bagaget men också femton år som basist i Kristian Anttilas band. Nu är han aktuell med sitt första album på åtta år. Den 25 april släpper han Bleach som kom till efter år av prestationskrav och längtan efter ett sammanhang.

Första singeln från albumet heter ”Now Here, Nowhere, Now” och är en utsökt poplåt med en melodislinga som etsar sig fast som klister i medvetandet på lyssnaren. Men även om tempot är uppåt och anslaget glatt verkar låtens budskap inte lika lättsamt:

– Du kan sorglöst influencerresa på en weekend hur långt bort som helst i världen – du kommer ändå aldrig komma ifrån faktumet att tiden går precis lika snabbt och precis lika långsamt vart du än befinner dig. Du märker dig fastna med blicken, rakt ut. Du är här, du är ingenstans. När du ser allt i slow motion inser du din egen litenhet. Du vilar i tidens armar. Allt blir cirkulärt, kanske sekundärt. Det blev en glad paketering på den här låten, likt en påfågels sista dans. Jag lät det vara så, säger Petter.

Premiärlyssna nedan: