PREMIÄR: Stars in Coma – ”For the Oblique Minds”

André Brorssons projekt Stars in Coma släpper nya skivan Every Evening, the Sunset Crooks its Thumb Across the River på fredag den 29 mars. En platta som kom till efter Andrés temporära uppbrott med sin fru samt deras efterföljande flytt till Portugal, och är inspelad i både Malmö och Lissabon. Musikmässigt beskriver han albumet som ”en modern take på sjuttiotalets chamberpop”. Ett smakprov på detta kommer i dag i form av låten ”For the Oblique Minds”.

– Det började som en vanlig indiepoplåt men jag kunde inte riktigt avsluta själva låtskrivarprocessen så låtlängden hamnade till slut på över 8 minuter. Jag ville skriva något som sammanfattade hela albumets tema kring kärleksproblem i ett nytt land. Det är nog minst fyra låtar i en – från melodisk indiepop till tropicana till rockballad till krautrock och sen tillbaka till indiepop igen. Den proggiga konstruktionen kan nog vara störig för en del men jag tycker det låter helt naturligt. Det är också lite kul att ställa lite krav på lyssnaren, säger André.

Premiärlyssna nedan: