Veckans FYND: Kruxet, Ditches och Loyal Liar

Kruxet

Då var det måndag och återigen dags för veckans FYND.

Kruxet

Syskonen David och Liza Arvidsson från Varberg har länge varit aktiva på den lokala scenen, men det är först i egenskap av Kruxet som de verkligen har hittat sitt uttryck. Tillsammans skriver duon popmusik av rang, vars storstilade produktion präglas av västkustens genuina charm. Senaste singeln under namnet ”Östermalm? Södermalm? Varbergs Torg? Göteborg?” ger ett bitterljuvt intryck som, kompletterat med en kör av nerviga stråkar, dröjer sig kvar långt efter lyssningen.

Ditches

Den sortens snabb och rastlös garagepunk som Stockholmsbaserade Ditches står för får vi aldrig nog av. Med sina kompakta berättelser förpackade i den gitarrdrivna ljudbilden är bandet nära besläktat med såväl Radioactivity som Rotten Mind och Svart Katt. Efter att ha släppt två EP:s är kvartetten nu aktuell med dubbelsingeln ”The Taste” innehållandes två medryckande spår i hög fart som direkt smittar en med sitt driv och energi.

Loyal Liar

Loyal Liar föddes ur mötet mellan musikerna Albin Andersson och Hanna Magdalena Gödl i Berlin 2017. Numera baserade i Göteborg, skapar de ljus och avslappnad lo-fi folk i stil med Elliott Smith och Sufjan Stevens där varje tongång behandlas med ömhet och varsamhet. Debutalbumet For The Sharks That Roam Below har förmågan att föra en nära till ett meditativt tillstånd. Obligatorisk lyssning för alla stressbenägna själar.

Lyssna på vår playlist med FYND här.