LYSSNA: Baby Missiles feat. Tuva Lodmark – ”I Can’t Win”

”I Can’t Win” är en duett mellan Pale Honeys Tuva Lodmark och Baby Missiles Patrik Wennberg där de berättar två olika sidor ur en hjärtekrossad kärlekshistoria. Tuva sjunger rollen av den som lämnar och Patrik den som är kvar. Deras version av slutet är skiljer sig från varandra men på slutet sjunger de ändå tillsammans ”I can’t win this time with you, watching as you’re walking away to someone new”.

De snabba trummorna och basen porträtterar kaoset vid ett break up medan de övriga elementen sentimentalt och melankoliskt målar upp det fina som var. Sången är skriven vid en tid då båda sångarna levde sin sida av historien, men efter att ha blivit introducerade för varandra av producenten Anders Lagerfors visade sig låten bli startpunkten för ett förhållande mellan dem.