Veckans FYND: Givana, Skärgårdsdoktorn och Psykmissionen

Givana

Då var det måndag och återigen dags för veckans FYND.

Givana

Givana är en ny trio från Göteborg bestående av Vendela Neij, Anastasia Grivogiannis och Pablo Copa. De låter dock knappast som nykomlingar. Deras första singel ”Bränna broar” släpptes på alla hjärtans dag i år och låter som en fulländad breakup-låt. Det är såklart svårt att avgöra hur ett band låter utifrån ett spår men det här påminner om allt från St. Vincent till Mercury Rev och annan kammarpop. Inte minst förs tankarna till brittiska bandet Saloon, som idag tyvärr är helt bortglömt.

Skärgårdsdoktorn

Bakom aliaset Skärgårdsdoktorn hittar vi Johan Henriksson och för den som undrar angående namnet så är det den åländska skärgården som åsyftas, Johan är nämligen uppvuxen där. Musikmässigt handlar det om smått spejsad men ganska monoton instrumental electropop. Nyligen släpptes albumet Får jag lov? – en platta som är värd din uppmärksamhet.

Psykmissionen

Psykmissionen, hemmahörande i Norrköping, spelar energisk musik på gränsen mellan teknisk indie och emorock. Fugazi är en referens som snabbt dyker upp när lyssnar. På senaste släppet Loney Deer har bandet bytt språk från svenska till engelska. Ett smart drag visar det sig. Låtarna ”Pitchfork” och ”Michael” imponerar nämligen stort!

Lyssna på vår playlist med FYND här.