VIDEOPREMIÄR: Silverkulten – ”En andra chans”

Foto: Fredrik Fridlund

Mindre än ett år efter den lovande fullängdsdebuten Uppbrott & förälskelse är Silverkulten tillbaka i en uppdaterad tappning, och det i dubbel bemärkelse. Förutom att kvartetten har fått tillökning i form av gitarristen Gustaf Grönlund från Pharmacist tar de nu steget från stökig poppunk till ett mer dämpat arrangemang.

Idag har HYMN fått äran att premiära singeln ”En andra chans” med tillhörande video, dagen innan det officiella släppet.

— ”En andra chans” blev till i slutet av sommaren, och är den första låten i riktning mot ett nytt sound för Silverkulten. Med en fot stadigt kvar i nervositetsträsket tas med tillskottet av en ny medlem, kliv mot shoegaze och gungig psyk-revival. Möjligtvis är det vår sista break-up-låt på länge, det återstår att se. Videon är inspelad under en blåsig dag i och runt Göteborg, och bakom kameran samt för produktionen står Fredrik Fridlund, berättar Vilhelm Thunberg från bandet.

”En andra chans” är det första smakprovet från kommande Jubileum EP som är inspelad och mixad av Kim Ruiz och mastrad av Anders Lagerfors på Nacksving studios. EP:n släpps den 29 mars och i samband med släppet nalkas det releasefest på Grand i Malmö den 12 april.