ViVii – ViVii

Trion ViVii, bestående av det gifta paret Caroline och Emil Jonsson samt Anders Eckeborn släpper den 15 april sitt självbetitlade debutalbum. Men trots att de släpper sitt debutalbum är ViVii inget okänt nytt band, de har redan hyllats av en rad musiksajter, bland annat The Line of Best Fit, DIY Mag, Indie Shuffle och spelats på radiostationer i Norge, Holland, England, Tyskland och hemma i Sverige. En annan merit väl värd att nämnas är att sångarna Caroline och Emil varit med i Tye Tribbetts kör, vilken kan höras i Justin Timberlakes “Cry Me A River”.

Att få barn gjorde att Caroline och Emil bestämde sig för att helhjärtat satsa på musiken, och när de lärde känna Anders föddes ViVii. Musiken karaktäriseras av den harmoniserande sången, den lätta gitarren och är en rolig blandning av olika influenser – både dreampop, indie och gospel. Med texter om bland annat kärlek, vardagstristess och sommarnätter skapar ViVii en härlig värld att vara i under lyssningen. Den drömska och poppiga musiken passar helt perfekt till de drömmar och minnen som målas upp i texterna.

“Love Love Love” är en vacker kärlekslåt, där makarna sjunger i en slags dialog, och det känns som att jag får ta del av deras fina kärlekshistoria – paret träffades när de var 11 och 12 år gamla på ett sommarläger och har hållit ihop sen dess. Raderna “Not a thing in this world can get between what we share. Some days are pretty bad I know it makes u sad. No ones got your back like i do. I’ll be around.” är så enkla men rymmer så mycket. Anders tonsätter det hela perfekt, gitarrerna flyter på i bakgrunden och skapar en luftig känsla. En perfekt Spotify-länk att skicka till någon man är kär i.

“Siv (You and I)” och “Fibromyalgia” sticker ut och är snabbare, poppigare och drivs på av mer trummor än de andra låtarna, och de är verkligen två hits. Jag önskar att ViVii hade utmanat sig själva mer och försökt göra fler låtar likt de två ovan nämnda. Det långsamma, drömmiga soundet är underbart, men det känns stundtals som jag inte vet var den ena låten börjar och den andra slutar. “Siv (You and I)” och“Fibromyalgia” bryter av snyggt och ger en samma finstämda, roliga gitarrer men med mer driv. Jag gillar det, och det är synd att det inte finns mer av det.

ViVii är som helhet ett vackert, mysigt och musikaliskt roligt album, men det känns som att det finns för lite nyanser. Jag vill höra mer experimenterande, mer instrument och ljud, för Vivii är en mycket skicklig trio med mycket potential – det har de verkligen visat med sitt debutalbum.

[Dumont Dumont, 15 mars]

6