Redaktionens favoriter v.10

Pheeyownah. Foto: Samuel Thylander, Studio Mo Leah

Då var det återigen fredag och dags för HYMN-redaktionen att tipsa om musikfavoriter från veckan.

Pheeyownah – ”Gold” (låt)

Producenten, låtskrivaren och multi-instrumentalisten Pheeyownahs musik hamnar i skarven mellan trånande r&b och lekfull elektronika. Nya singeln ”Gold”, första släppet från kommande albumet Silver, är ren och skär njutning.

Alexandria – ”Neon”(låt)

Stockholmskvintetten Alexandria är det närmsta den svenska musikscenen kommer Future Islands och dagsfärska singeln ”Neon” är en dansant pärla, en skapelse som gjord för den spotifylista du döpt till ”Fredagsdans”.

She Keeps Bees – ”Coyote” (video)

She Keeps Bees är Jessica Larrabee och Andy LaPlant som i maj släpper sitt femte album Kinship på ständigt kvalitetsmedvetna Ba Da Bing/BB*Island. Förstasingeln ”Coyote” är både långsam och dramatisk och helt enastående.

Matti Ollikainen – ”Som ett spjut genom dagarna” (pianoversion)

Franska Trions trummis Thommy Larsson avled tragiskt i veckan. Senare lades denna fantastiska pianoversion av titelspåret från albumet Som ett spjut genom dagarna (2015) upp på youtube av bandets sångare och pianist Matti Ollikainen som en hyllning till Thommy. Skakande vackert.

Arre! Arre! – ”His-Story Moves in Circles (låt)

Nu är det bara en vecka kvar till släppet av Arre! Arre!s nya album Tell Me All About Them och tredje singeln därifrån bevisar än en gång att Malmös finest riot grrrls är i toppform. Något att lyssna på medan du peppar inför åttonde mars-festen ikväll!

Synth Babes Fest – Malmö (festival)

Elektroniska Malmöbaserade etiketten Synth Babes är även ett internationellt feministiskt nätverk som strävar efter att skapa en mer inkluderande musikbransch. Den 4 maj arrangerar de endagsfestivalen Synth Babes Fest – Malmö på Inkonst. Läs mer om hur du kan bli en del av line-upen här.

Kindness feat. Robyn – ”Cry Everything” (låt)

Kindness släpper nytt och återigen är Robyn ett av bollplanken.  ”Cry Everything” är det första nya materialet sedan 2014 och rör sig i samma vatten som förra albumet Otherness.

Hyllning till Keith Flint (The Prodigy) (minneskväll)

Ikväll hedras Keith Flint – avled tidigare i veckan – på Oceanen i Göteborg.  Alla intäkter går till Suicide Zero, som arbetar med att minska självmorden genom att sprida kunskap till politiker, journalister, vård- och skolpersonal samt till allmänheten.