Anna Skogö i Acid’s Trip: ”Livet är för kort för att be om ursäkt”

Anna Skogö är Flying V-gitarristen som inom rocksverige blivit känd med Honeymoon Disease – men nu har hon startat Acid’s Trip.  HYMNs Charlotta Andersson har pratat med henne om nya bandet, influenser och framtidsdrömmar. Läs intervjun.

För några veckor sedan blev jag helt totalknockad av en extremt svängig rock’n’roll-video på Instagram. Herregud, vilket sväng alltså… nu snackar vi! Det var gitarristen och trummisen i Acid’s Trip – Sveriges kanske mest spännande och mest hemliga rockband just nu – som spelade.

Kan du berätta lite om dig själv – vem är musikern och gitarristen Anna ”Acid” Skogö?

– Absolut! Mitt alter ego Acid är en träffsäker gitarrist som inte räds för att visa upp superkrafterna på scenen eller i studion, medan mitt privata jag är en introvert svetsnörd som älskar metaller och att utbilda andra inom svetsning. Som musiker får jag utlopp för alla fantasier och känslor som jag bär på i min vardag och resultatet tenderar att bli explosivt och kaxigt utan tankar på hur det kanske kan uppfattas av andra. Min utgångspunkt är att inte be om ursäkt för vem jag är eller för den jag behöver få vara, jag tar min plats och trivs bra med det. Livet är för kort för att be om ursäkt!

Vad är det som driver dig musikaliskt?

– Känslan av att stå på scen och slå an en ton på gitarren som man håller i all oändlighet medan publiken slutar andas är obeskrivlig. Det finns stunder då både jag och publiken nästan lyfter från marken för att musiken blir större än en själv, den tar över på ett sätt som av vissa kan beskrivas som religiöst. Samma känsla och kick som jag får av att skapa musik är något som jag vill förmedla till min publik, att få den där kontakten genom att kommunicera utan att använda ord.

”Det finns stunder då både jag och publiken nästan lyfter från marken för att musiken blir större än en själv”

Kan du berätta lite om ditt nya projekt Acid’s Trip?

– Acid’s Trip föddes förra året i min fantasi när jag kände att jag inte fick tillräckligt med utlopp i mitt tidigare band Honeymoon Disease. Jag ville utveckla scenspråket och framförallt attityden i musiken vilket behövde få ta plats i ett annat band med andra musiker. Sedan hade jag inte planerat att starta igång det redan i höstas då jag själv hade fullt upp med svetsjobb och studier, det kom som en överraskning även för mig själv, haha!

– Honeymoon Disease gick in i en vilofas efter sommaren 2018 och jag kände mig inte redo för att lägga musiken på hyllan. Tack vare det uppbrottet fick jag signalen att tiden var kommen för Acid’s Trip och nu har varit fullt ös hela vintern. Trummisen Rickard (Rockard Rawk) kontaktade mig för att han såg att jag sökte musiker till bandet och tack vare honom vågade jag lita på att det vi hade var tillräckligt bra för att ta över rocksverige. Han är av samma skola som jag och en sann eldsjäl, något som hörs i vår musik. Basisten Christoffer (Chris Clit) kom in som en joker på bas och han har EXAKT samma musikreferenser som vi andra i bandet har, framtiden ser ljus ut för oss.Ni har ett grymt sväng verkligen! Ni kallar er musik för ”Rock’n’roll Speedball” och även ”Faster, Chopper, Dirty” – kan du beskriva vad det är för musik ni spelar?

– Tack så mycket! Det är precis som det låter; snabbare, hårdare och mer motor i musiken. Vi låter som en blandning av ett moget The Hellacopters och tonårsaggression med en touch av soul. Rickards hårda trumstil, Christoffers melodiösa bas och mitt träffsäkra gitarrspel skapar en vägg av lyxig rockmusik. Det går inte att låta bli att digga helt enkelt.

Har ni några influenser som inspirerar ert sound?

– Med tanke på att alla vi tre är hängivna Kiss-fans finns det en hel del referenser som hörs och känns i spelet. Nicke Andersson är en också en stor ikon för oss med tanke på hans musikaliska mångfald, något som vi strävar efter i bandet. Thin Lizzy och MC5 är band vars skivor snurrar frekvent hemma hos oss vilket också hörs i vårt lir. Jag personligen har sjungit mycket soul och gospel innan, så en hårdare typ av soul influerar mig nog mer som sångerska i Acid’s Trip samtidigt som jag strävar efter att låta mer rock på rösten. En rockkompott!

”Med tanke på att alla vi tre är hängivna Kiss-fans finns det en hel del referenser som hörs och känns i spelet”

Har sett på sociala medier att ni spelat in musik, kommer ni att släppa något inom en snar framtid?

– Vi har precis varit inne i studion för att spela in några låtar som förväntas att komma ut nu under våren på Spotify och överallt där musik distribueras. Det första släppet blir en singel som heter ”Speedball Rock n’ Roll” och vi har även börjat släppa turnédatum i Sverige och Europa.

Vad har ni för andra planer inför framtiden?

– Vi har flera stora gig framför oss, bland annat i Belgien i maj, som antagligen kommer att bli vårt första officiella gig ihop. Det följs sedan upp med gig i Sverige (Satanic Swing i Stockholm 21/9). Målet just nu är att bygga upp vårt namn och fortsätta där mitt förra band tog slut i somras. Ett av våra personliga mål är att få lira på Psycho Vegas i Las Vegas nästa sommar samt att göra en turné tillsammans med Lucifer och Imperial State Electric! Det hade varit drömscenario.

Skulle du vilja tillägga något extra om Acid’d Trip till HYMNs läsare?

– Ifall ni inte redan har köpt biljetter till festivalen Muskelrock så gör det nu! Vi siktar på att lira där nästa sommar, men vi kommer vara på plats redan i år med en kall öl i handen. Kom förbi oss och säg hej!