VIDEOPREMIÄR: Peach Baby – ”Play”

Senast vi hörde från dem kallade de sig SaidArtch, men nu är trion – bestående av Elenoor Roovers, Judith Stocks och Moa McAllister – tillbaka under nytt namn. Låt oss presentera Peach Baby! En EP vid namn I Don’t Wanna Talk About Stuff är inspelad och första låten att släppas därifrån heter ”Play”.

– Låten handlar om att vara trött på det allvarliga och seriösa, att ständigt behöva agera “hobbypsykolog” och komplicera saker, för att istället vilja flippa ur och leva ut sin lust, berättar Moa.

Bandets poprockiga sound är intakt och känns fortfarande som en korsning av HAIM och Pale Honey ungefär.

”Play” har fått en superfin video i regi av Ebba Gustafsson Ågren som känns igen från Malmöduon wy. Hon berättar:

–  Jag tycker ofta det är roligt att tolka saker bokstavligen, så jag tog fram ett koncept baserat på klassiska spel. Bandets egen önskan var att inte porträtteras som “tre söta tjejer”, vilket jag tyckte var jättenajs och kändes helt självklart. För att överdriva den idén tänkte jag att det skulle vara roligt med någon slags twist i videon, och så blev det. När man jobbar med humor blir allting så himla mycket roligare, och det var verkligen skitkul att göra den här videon.

”Play” släpps officiellt imorgon men redan idag är det videopremiär här på HYMN.