Veckans FYND: aux animaux, Veiv och Henrys Sun

aux animaux. Foto: V SHOTS Fotografie

Då var det måndag och återigen dags för veckans FYND.

aux animaux

Stockholmsduon aux animaux släppte singeln ”Phonophobia” för ett par veckor sen. Efter att ha varit mer politiska på debut-EP:n Black Holes testar de nu ett nytt, personligare sound. Resultatet är alldeles bedårande synthwave.

Veiv

Malmötrion Veiv blickar tillbaka till nittiotalet och bedyrar sin kärlek till grunge, surf och alternativrock. Och att lyssna på dem är verkligen som att stiga rakt in i ett avsnitt av MTV-serien 120 minutes. I slutet av den här månaden ska de in i studion för att spela in en ny EP, men redan nu finns gottis att lyssna på via Spotify.

Henrys Sun

Även Henrys Sun är ett Malmöbaserat projekt. Första ep:n Foggy Days är nyligen utgiven via brittiska Shore Dive Records, en skiva som doftar lika mycket av sjuttiotalets psykedelia som av nittiotalets shoegaze. Makalöst fint.

Lyssna på vår playlist med FYND här.