LYSSNA: Death and Vanilla – ”A Flaw In The Iris”

Foto: Aron Lindhagen

Det börjar bli lite tjatigt att behöva nämna det, men Malmöbandet Death and Vanilla är faktiskt gravt underskattade här på hemmaplan. Utomlands är de desto större, något som deras sajning till välrenommerade brittiska bolaget Fire Records skvallrar om.

Deras ljuvliga blandning av pop, kraut och psykedelia påminner på många sätt om band som Stereolab och Broadcast, och detta drömska sound manifesteras i nya singeln ”A Flaw In The Iris”. Väldigt fint spår med en refräng som borrar sig in i medvetandet och stannar kvar. Tänker att fans av Beach House kan uppskatta detta.

Den 10 maj släpps nya albumet Are You A Dreamer? på rosa vinyl och jag vet vad jag önskar mig i födelsedagspresent.

Lyssna på ”A Flaw In The Iris” nedan: