LYSSNA: Premiere – Premiere

Premiere, en duo bestående av Holograms-kändisen Filip Spetze och hans kusin Oskar Engström, väcker minnen från en tid då all musik beskrevs som ”balearisk” i princip oberoende av hur den lät. På bandets självbetitlade debut-EP finns spår av The Tough Alliance och inslag av Studios basgångar. Möjligen landar referensrouletten även i Pacific! när man hör den soliga hit-potentialen i ”Personal” (att EP-omslaget är nära besläktat med Reveries gör knappast den kopplingen en otjänst).

”Finns inte asmycket att säga om det egentligen, vi är kusiner och kommer båda från Stockholm”, skriver Filip Spetze när HYMN ber om kompletterande bandfakta. Som tur är har han fel i det första påståendet. Premieres debut-EP är inspirerande lyssning. Melodier som fastnar, konstiga samplingar och så den på något sätt ganska vänliga häxhouse-synten i avslutande spåret ”Sela”. Nog finns det asmycket att säga om det.

Premiere är ute nu via Hybris.

Lyssna nedan: