Redaktionens favoriter v.8

Gundelach. Foto: Simen Skari

Då var det fredag och dags för HYMN-redaktionen att tipsa om ett gäng favoriter från veckan.

Gundelach – ”Bolder” (låt)

Oslo-artisten Gundelach gör elektronisk falsettpop av bästa sort. Detta har bland annat den norska kultureliten snappat upp, dagsfärska singeln ”Bolder” är ett beställningsverk gjort för Munchmuseet. Ljuvlig låt.

Melby – ”VCR” (låt)

Det har äntligen blivit dags för Stockholmsbandet Melby att släppa debutalbum. None Of This Makes Me Worry kommer via Rama Lama Records lagom till att våren står i full blom (vi får hoppas att den gör det den 12 april). I veckan kom smakprovet ”VCR” och Melbys tidlösa psykpop fortsätter att imponera.

Mariam The Believer – ”Love Makes Us Better” (båtjam)

Den som kan motstå en video med en jamsession på en båt i Västindien med musiker som Mariam Wallentin, Feist, Damien Rice mfl kan inte vara riktigt funtad. Dessutom är det en av Mariam The Belivers allra bästa låtar som framförs. Magiskt.

The Dream Syndicate – ”Black Light” (låt)

Redan med comeback-albumet How Did I Find Myself Here? (2017, deras första på 29 år) visade Steve Wynn och hans The Dream Syndicate att de fortfarande är att räkna med. Nya singeln har en lite annan ljudbild än vi är vana vid från deras håll – det är pulserande och lite mystiskt. Absolut toppklass.

Pharmacist – ”You Bore Me Half To Death” (låt)

Göteborgsbaserade Pharmacist fångar en skön postpunk-känsla på nya singeln ”You Bore Me Half To Death” och detta är med lätthet kvartettens bästa släpp. Medryckande, skitigt och fullständigt knäckande.

Gården (festival)

Idag blev det offentligt att en ny tvådagarsfestival ser dagens ljus i Göteborg den 5-6/6. Gården är en utveckling av endagsfestivalen Garden i Trädgårdsföreningen. Bland artisterna i det första släppet finns Tame Impala, The Streets och Bad Cash Quartet – men man utlovar också en inomhusscen med mindre akter. En mycket välkommen nyhet!

Tierra Whack – ”Only Child” (video)

23-åriga Tierra Whack äger en avslappnad framtoning som skänker musiken en soft inramning och nya singeln ”Only Child” är inget undantag.