Redaktionens favoriter v.7

Äntligen fredag! Äntligen musiktips från HYMN-redaktionen!

Two Year Vacation – ”I Forgot Your Name (But I Like You)” (video)

Göteborgsbaserade indiepopbandet Two Year Vacation har äntligen ett datum för släppet av sitt debutalbum – närmare bestämt den 29 mars. Nya videon fungerar som en fin uppladdning inför detta.

Nivhek – After Its Own Death / Walking In A Spiral Towards The House (album)

Liz Harris, musikern bakom sublima musikprojektet Grouper, har släppt ett överrasknings-dubbelalbum under namnet Nivhek. Något för dig som behöver något nytt till din meditationsession eller yogaklass.

Folkvang – ”Centralort” (låt)

Umeå-bördiga Folkvang fortsätter med det de gör bäst, tonsätta harmoni. Planer på en EP är i bruket men fram tills dess kan vi njuta av deras senaste låt ”Centralort”. Befinner man sig i närheten av Umeå den 8 mars kan man se dem på Droskan då de spelar på Väärts releasefest.

Lucki – ”All In” (låt)

Earl Sweatshirt har producerat Luckis nya låt ”All In” och detta är bara en av femton utmärkta låtar på aktuella albumet Freewave 3.

Hand Habits – ”What Lovers Do” (video)

Hand Habits melankoliska pop är på allas läppar för tillfället och med låtar som ”What Lovers Do” är det lätt att förstå varför. Niel Young-gitarren är pricken över i:et.

Alice B – ”Allting går över” (låt)

Alice B fortsätter att vara en av de allra mest relevanta inom svensk indiepop och HYMN ser verkligen fram emot hennes nya album Kanske. Singeln ”Allting går över” känns i hela kroppen. Även b-sidan ”Måste få allt” är ljuvlig lyssning.