VIDEOPREMIÄR: Nicolai Dunger – ”One Love”

Då var det äntligen dags att presentera Nicolai Dungers sista video ”One Love” – den avslutade delen av tolv – som får summera Pitesonens aktuella album Raison d’être och dess videor. Låten fungerar som ett outro till albumet där Dunger öppnar sitt hjärta i en serie intima låtar som handlar om nyskapelse, uppbrott, förälskelse och sorg. Han söker svara på frågan till varför han väljer att stiga ur sängen varje morgon, hans anledning till att vara, Raison d’être.

”One Love” är en rå, samtidigt snygg och sofistikerad låt, där Dunger levererar som bara han kan. Albumtiteln kan översättas med existensberättigande och är det någon artist som lever upp till ordets betydelse så är det Dunger, som ända sedan 1996 års debut Songs Wearing Clothes radat upp klassiska album. Skivkatalogen utgörs av en imponerande samling skivor, singlar och samlingar.

Raison d’être ges ut via Göteborgsbaserade Kning Disk.