Veckans FYND: Kungens Rider, Anton Alamaa och Cartoon Girlfriend

Kungens Rider

Då var det måndag och återigen dags för veckans FYND.

Kungens Rider

Kungens Rider satsar på att erövra världen med Umeå som högkvarter, något som för många visat sig vara ytterst framgångsrikt. Med Clara Zieglers klara stämma, snygga melodislingor och texter om midvintern när solen går ned innan två på eftermiddagen längtar vi efter att få höra mer.

Cartoon Girlfriend

Cartoon Girlfriend från Piteå har redan varit aktiva i sju år, men släpper snart som första EP. Det är skramligt, rått och det skaver, och det är precis rätt. Cartoon Girlfriend är inte rädda för att säga vad de känner för att få utlopp för ilska och frustration, eller bara för att skämta om killar och deras gitarrer.

Anton Alamaa

Anton Alamaa, som är annars aktiv som trummis till Mattias Alkberg, släppte 2018 Musik från filmen ”Stuga på hjul”. En skiva med 14 otroligt vackra, välkomponerade låtar. Ett soundtrack som får en att drömma sig bort till en sommardag, en roadtrip med nedvevade fönster genom Norrbotten.

Lyssna på vår playlist med FYND här.