Redaktionens favoriter v.6

Wy

Äntligen fredag igen! Precis som vanligt betyder det att HYMN-redaktionen väljer ut lite högaktuella musikpärlor.

wy – ”Pavements” (video)

Malmöduon wy växlar upp tempot rejält med nya singeln ”Pavements”, den första låten att släppas efter fullängdaren Okay. Detta utan att deras känslosamma uttryck går förlorat överhuvudtaget. Kolla även in den nysläppta videon.

Junodef – ”The Things In Front Of Me” (låt)

Junodef är Lundabandet som flyttade till London och som har charmat oss med sin postrock sen dag ett ungefär. I och med förra singeln ”Heights” började bandet blanda in triphop-klingande element i sin musik, något de till viss del utvecklar på dagsfärska singeln ”Things In Front Of Me”. Grym låt!

Body Type – ”Dry Grass” (video)

Australien har visat framfötterna de senaste åren och Body Types nya video ”Dry Grass” får fungera som en påminnelse om kvartettens EP-debut från förra året.

Charly Bliss – ”Capacity” (video)

New York-bandet Charly Bliss har precis som Better Oblivion Community Center anlitat Michelle Zauner (Japanese Breakfast) för att göra deras nya video. Och man kan väl konstatera att Zauner lyckas skapa videogodis gång på gång. Låten ”Capacity” är den första att släppas från kommande fullängdaren Young Enough som kommer i maj.

Jackie Mendoza – ”De Lejos” (video)

Brooklyn-baserade Jackie Mendoza gör soft sovrumspop på spanska och dessa tongångar når sällan våra breddgarder. Singeln ”De Lejos” kan bäst beskrivas som knixig och avskalad lo-fi-electro.

Fanny Gunnarsson Quartet – ”Share Your Past” (låt)

Fanny Gunnarsson, som också spelar klaviatur i Malmöfavoriter som We Float och Cure-a-Phobia, har precis som övriga medlemmar i dessa band ständigt massor med bollar i luften. Inte minst hennes egna kvartett som släppt några riktiga jazzpärlor de senaste åren. Nu är kvartetten på gång igen och en EP kommer släppas inom en snar framtid. Förstasingeln ”Rue du jour” var av högsta klass, detsamma gäller den sprillans nya ”Share Your Past”, en låt som börjar stillsamt med mestadels sång och piano innan de övriga musikerna kliver in och fyller ut ljudbilden. Ursnyggt.