5 låtar: Saga Becker

Fredagen den 15 februari är det än en gång dags för SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter) att presentera årets bästa indiemusik på Manifestgalan. Galan håller till på Nalen i Stockholm och ingen mindre än skådisen, författaren och filmarbetaren Saga Becker är bokad som konferencier. HYMN blev nyfikna på Sagas egen musiksmak och bjöd in henne till formatet 5 låtar.

Den här låten var en av mina första favoriter:

Ace of Base – ”Beautiful Life”. Albumet The Bridge med Ace of Base var den första skivan jag någonsin fick. Den låten är första spåret på det albumet, och är nog en av de mest spelade låtarna från min barndom. Varje gång jag hör den slungas jag tillbaka i tiden och blir barn på nytt – det är en sån otroligt mäktig grej, att låtar kan ha en sån påverkan på mig.

Det här är en låt som påminner om mina tonår:

Nine Inch Nails – ”Hurt”. Den här låten var ledmotivet till Berny Påhlssons bok Vingklippt ängel som var som en bibel för mig när jag gick i högstadiet och  gymnasiet. Den gick på repeat under hela min skolgång och är fortfarande än idag en av de mest betydelsefulla låtarna i mitt liv. Den skulle absolut vara en av låtarna i soundtracket om mitt liv.

En riktig pepplåt:

RuPaul – ”Sissy That Walk”. Behöver jag ens säga nånting? Det här är nog den enda låten i hela världen som kan få straighta macho cis-snubbar att ta på sig peruk och klackar och skutta runt. Den tar fram modellen och Queenen i alla människor. PUNKT.

En låt jag själv hade önskat jag skrivit:

The Knife – ”Heartbeats”. Det här är en av de mest spelade låtarna i hela mitt liv och en av mina absoluta favoriter. Jag har lyssnat på den i alla livets sinnesstämningar. Jag har skrattat, jag har gråtit, jag har festat och jag har somnat till den. Det är en sån närvaro i låten och texten som jag bara älskar och som jag önskat att jag själv hade skrivit.

Årets bästa låt hittills:

Sarah Klang – ”Call Me”. Denna låt går på repeat och är nog den jag spelat mest av de som kommit detta året! Sarahs röst gör nånting med mig, den går in under huden och stannar kvar där och man vet att ingenting kommer vara detsamma efteråt.

Läs mer om Manifestgalan och de nominerade här.