LYSSNA: girl in red – ”watch you sleep.”

Källa: Bandcamp

Norska Marie Ulven har fått förvånansvärt lite press i Sverige och hennes sovrumsprojekt girl in red har inte ens en Facebooksida, vilket väl får ses som anmärkningsvärt i dessa tider då det mesta handlar om PR. På Instagram har hon däremot över hundratusen följare och uppdaterar flitigt sina fans om hur det är att vara ung, queer och lo-fi-musiker.

Ulven, som ger ut sin musik på egen hand, släppte en samlings-EP vid namn chapter 1 i slutet av förra året, där hon samlade sina enormt starka singlar. Men annars finns ingen regelrätt skiva att lyssna på, ändå har girl in red över en miljon lyssnare på Spotify – per månad.  Det finns alltså trots det uteblivna intresset från större medier en hajp kring henne och hennes musik.

Denna hajp är SÅ välförtjänt. Det bevisas inte minst i finstämda ”watch you sleep.” som släpptes i förra veckan. Här skruvas tempot ner rejält, men Ulvens träffsäkra känsla för melodier är intakt. Ett hett tips är att följa girl in red på Spotify för att inte missa några släpp.