PREMIÄR: Filip Lundgren – ”Om du vill”

Foto: Amanda Jonsson

Den som gillar utmärkt pop på svenska bör vara extra uppmärksam nu.

Filip Lundgren kanske känns igen från indiepopduon Verkligheten som släppte ett par lysande singlar under fjolåret? Filip har också en solokarriär och albumdebuterade 2015.

Nu är det åter igen dags att satsa på detta projekt. Nya singeln ”Om du vill” kommer från en EP som beräknas att släppas i slutet av 2019.

Filip berättar:

– Den här låten är annorlunda det jag släppt tidigare, på flera sätt. Kanske beror det på att det gått ett tag sedan sist. Jag har hunnit experimentera, vrida och vända på en massa olika saker. Texten är naknare, produktionen är mer slipad och jag har nog gjort fler versioner på den här låten än på någon annan tidigare. Jag har aldrig låtit såhär elektronisk, och jag vet heller inte om jag kommer att göra det igen. Från och med den här låten har jag lite slutat bry mig om att hålla mig till ett begränsat antal instrument, sound eller produktionsverktyg. Jag vill bara göra det som känns rätt för stunden, och just nu är det det här. En rakt upp och ner ärlig kärleksförklaring paketerad i en enligt mig lagom mix av skitig indie och modern pop.

Premiär på HYMN!

Imorgon är det releasegig för singeln på Nomad i Stockholm. Missa inte!