Veckans FYND: Maran, Ur Tajgan och Vild Sak

MARAN

Då var det måndag och återigen dags för veckans FYND. Formatet tar nu julledigt ett par veckor men fortsätt gärna att tipsa oss om fynd! Mejla musik och info till red@hymn.se.

MARAN

Jönköpingskvartetten MARAN sammanfattar sitt eget musicerande i en rad: ”Tänk er att Veronica Maggio och Kurt Cobain fick ett kärleksbarn som låstes in i garaget”. En spännande kombo, minst sagt. Bandets första EP Shabby Shit bjuder på oborstat sound med poppiga undertoner präglat av en frisk dos punkig attityd. Gillar du Katthem och Trampstamp kommer den slarviga debuten högst troligen falla dig i smaken.

Vild Sak

Trots att den eventuella kopplingen mellan bandnamnet och 60-talets klassiker förblir oklar känns dåtidens musik som en given referens. Ändå låter den Sundsvallsbaserade trion Vild Sak allt annat än otidsenlig. Genom att blanda pop med jazziga inslag och lite oväsen har bandet lyckats forma en säregen ljudbild. Särskilt tongivande blir den expressiva rösten som bitvis ger New Feelings-vibbar. Den självbetitlade debut-EP:n släpptes tidigare i höstas och vi är redo att anamma nya medryckande alster.

Ur Tajgan

Med flera konstellationer i bakgrunden har Ur Tajgans samtliga medlemmar samlats för att spegla det norrbottniska naturlandskapet i musikform. Här möts shoegaze-inslag, psykedeliska tongångar och atmosfärisk postrock utan att det känns slitet eller pretentiöst. Resultatet blir en ljudbild lika vidsträckt och bred som tajgan själv. Kollektivet har redan hyllats som Veckans färsking på P4 Norrbotten med sin tredje singel ”Magpie”, vilken låter väldigt lovande inför framtiden.

Lyssna på vår playlist med FYND här.