Veckans FYND: Gryningsljud, Persona och Mystery Language

Gryningsljud

Det är måndag och det betyder att HYMN presenterar tre fynd att hålla ögon och öron på.

Gryningsljud

Stockholmsbaserade trion Gryningsljud gör indierock på svenska. Surfiga gitarrer och jazziga trummor gör soundet extra intressant. I fredags släppte man helgjutna låten ”Hal jävel”. Vi längtar efter att höra mer!

Persona

Umeåbaserade bandet Persona har nyligen släppt sin självbetitlade debut-EP via Luftslott Records (Twin Pigs, Totalt Jävla Mörker osv). Den som hoppas på Bergmanskt-mörker har väl inte jättemycket att hämta namnet till trots. Visst finns det en del svärta i texterna, och anslaget är typiskt norrlandspunk, men det här är annars ganska så poppiga tongångar.

Mystery Language

Stockholmsbandet Mystery Language har hittills bara gett ut en EP. Debuten består av tre låtar shoegazig indie som växlar mellan det drömska och det skramliga och som får oss att hoppas att det snart kommer fler släpp.

Lyssna på vår playlist med FYND här.