Karl Jakobs ”On Repeat” – personlig och nära inpå

Vissa artister upprepar sig och våndas bara över tanken att prova nya grejer och ha olika projekt igång. Så är inte fallet med Jakob Stenseke som nu under namnet Karl Jakob är aktuell med ”On Repeat”, vilken är hämtad från kommande EP:n Pippi is Dead. And We Killed Her.

Till skillnad från det välsvarvade popbandet Feelium (från vilket vi känner Jakob bäst) är det här mer personligt och nära inpå. Inte bara för att han nu står för sjungandet utan också för att soundet är avskalat till sina bara ben, luftigare och fridfullare. Det är som att sitta i lä med ryggen mot en solvägg.

Det är något meditativt och eftertänksamt över ”On Repeat”, mycket tack vare Jakobs väna sång, de försiktigt virvlande syntharna, det mjuka beatet och de smakfulla anslagen på pianot.

Trots att det är en lugn låt stegrar den på ett märkligt sätt. Ibland musikaliskt, under kortare sekvenser, och sen mot slutet där det på ett effektfullt sätt dyker upp en förvrängd röst som sjunger mot huvudberättaren. Vilket i mina öron tas för en yngre Karl Jakob som vill flika in att den personen fortfarande finns kvar och att trots livet må vara en lång upprepning faktiskt är rätt trevligt ändå.

Till våren släpps EP:n med det lekfullt mörka namnet Pippi is Dead. And We Killed her. Till dess får du ha ”On Repeat” på…. repeat och låta den vara solen i ditt huvud medan snön dränker världen.