Redaktionens favoriter v.48

Barnet

HYMN-redaktionen listar även denna fredag sina favoriter från veckan som gått. Ha en härlig helg!

Barnet – ”Äventyr” (video)

Vad sägs om experimentell popmusik med inslag av hästgnägg och en text om faror och mord? Umeåbaserade Barnet tar med oss på ett äventyr som heter duga i nya sagolika singeln ”Äventyr”. Det här är det första smakprovet från debutskivan Tänk på döden som släpps via Sing a Song Fighter till våren. Spana in den bedårande videon nedan.

The Other End – ”Sleepwalking” (låt)

The Other End – från Bergen i Norge – fortsätter att leverera snyggt förpackade slowcore-ballader. Duon, som har jämförts med storheter som London Grammar och The xx, ep-debuterade i mars och är äntligen tillbaka med en nya singel. ”Sleepwalking” är magisk!

KALLBLOD – ”Knark” (video)

Anonyma KALLBLOD drar ner på tempot när de nu släpper singel nummer två. Släpiga ”Knark” känns tryggt bekant men väldigt spännande på samma gång. Låten har fått en video och de sedvanliga fågelmaskerna är såklart med. Det känns som att det kommer snackas mycket om denna duo framöver.

Daze Days 2019 (klubbfestival)

Stockholm har fått en ny klubbfestival och det allra bästa är att den äger rum då man behöver peppen som mest, dvs i februari. Denna tvådagarsfestival som går av stapeln i tre olika lokaler i Slakthusområdet den 22-23/2 bjuder dessutom på en extremt spännande lineup. Vad sägs om exempelvis Jade Bird, HealthBo Ningen och OctavianMer info här.

Chance The Rapper feat Joey Purp – ”My Own Thing” (låt)

Chance The Rapper är tillbaka med ytterligare två låtar och softa ”My Own Thing” borde fungera utmärkt på förfesten.

Silvana Imam – ”Jag ser ljuset” (låt)

När Silvana Imam äntligen annonserar sitt kommande album Helig moder (släpps i februari) gör hon det på ett övertygande sätt med singeln ”Jag ser ljuset”. Att Imam kommer att vara en av Sveriges mest relevanta artister även framöver råder det knappast någon tvekan om.

Phoebe Bridgers + Jackson Browne – ”Christmas Song” (McCarthy Trenching-cover)

Två generationer brutalt begåvade singer/song-writers skapar adventsstämning med denna cover. Veckans absolut mest magiska samarbete.