PREMIÄR: XOV – ”Amphetamine”

Foto: Fredrik Wannerstedt

Damian Ardestanis soloprojekt XOV slog 2014 igenom med singeln ”Boys Don’t Cry” och spåret ”Animal” som var med på soundtracket till The Hunger Games: Mockingjay samma år. Efter rosade debut-EP:n Lucifer och första albumet Wild blev det sen lite tyst om denna begåvade artist. Men nu är han tillbaka!

Nya EP:n Nebula släpps på fredag. Det är en egensinnig platta som kombinerar modern pop med konstmusik och hiphop. ”Amphetamine” är sista singeln som släpps från EP:n.

– ”Amphetamine” är en ordlek. Hooken går: ”I’m so fed up, I’m fed, I mean…” – det låter som Amphetamine fast det är inte vad jag egentligen säger, berättar Damian och fortsätter:

– Den handlar om att jag fått nog av den ytlighet och kyla som präglar vårt samhälle och vår kultur. Jag kan ofta känna att världen gjort mig till en hårdare och kallare person än vad jag egentligen är. Det är en sång om att kunna älska och bemöta andra människor som jag gjorde när jag var mycket yngre, innan jag hade erfarenhet av hur illa relationer kan gå eller hur onda saker människor kan göra. Hela EP:n är en quest efter sårbarhet och ett stor kliv bort från yta, något ”Amphetamine” sammanfattar väl.

Premiärlyssna på ”Amphetamine” nedan: