Veckans FYND: Saga Back, Ceci Noir och Mohlavyr

Saga Back. Foto: Liv Norman Sundström

Då var det måndag och återigen dags för veckans FYND!

Saga Back

Nittionåriga göteborgskan Saga Back inspireras av artister som LÉON, Jorja Smith och Seinabo Sey, och nyligen släppta debutsingeln ”There You Go… Again” placerar henne musikmässigt ganska nära idolerna. Saga har en säregen röst som ger oss hopp inför framtiden.

Ceci Noir

Sångerskan, låtskrivaren och producenten Ceci Noir kommer från Dalarna. I första singeln ”Push” – en låt som börjar med ett vackert pianointro men som så småningom växer sig till sig rejält – imponerar hon med en härlig rockröst med inslag av blues.

Mohlavyr

Mohlavyr är ingen färsking, Ulrika ”Mohlavyr” Mohlin har en rad släpp bakom sig och lovord från Mikeael Wiehe och spelningar med Emil Jensen och Kajsa Grytt i bagaget. Nya singeln ”Kära kropp” ger oss dock all anledning att uppmärksamma henne här. En experimentell poplåt på svenska, med en väldigt stark text.

Lyssna på vår playlist med FYND här.